Rivera

Long days longer nights

Sydney Permalink0
Hej bloggish!
Äntligen har man lite spare-time för att blogga. Fast egentligen borde jag vika vår enorma rena tvätt-hög som ligger på golvet och blir smutsigt. 
Men eftersom jag nästan inte uppdaterat på hela två veckor (!) vilket är lite illa så kände jag att det var dags att berätta vad som har hänt!
 
Förutom att jag rider Rosen varje dag och jobbar på i vanlig takt så hade vi en rätt busy fredag förra veckan. Jag vet inte riktigt varför jag berättar om bara den dagen.. kanske för att den var rätt så händelserik. Vi hade trials och hö last som skulle komma och jag och kakan hade båda våra hästar i sista kvalet. Så vi stannade snällt kvar och gjorde våra hästar och lastade hö tills klockan blev sisådär halv tio. Då fixade vi våra hästar, Rosen (!) och Fast Humor och red ner dem till kval-platsen eller vad man ska säga. Rosen kvalade riktigt bra och jag var stolt som en tupp och väldigt glad! Kändes skönt att hon levererade och visade att hon inte är helt jävla värdelös. Efter det var klockan så mycket som halv ett och jag och kakan bestämde oss för att vi förtjänade frukost på Jacks och tog oss dit. Vi beställde typ två drickor och massa extra gott så vårt bord såg ut som ett bord för fyra när vi var klara. Haha gott var det. Vi  cyklade hem sen och däckade lite fint i sisådär 20 minuter innan vi tog oss iväg till jobbet igen.
 
Vi har även hunnit men en BBQ breakfast som vi har lite sådär ibland. Vi hade ett lite mindre hö last tidigare den veckan så då var det ironiskt nog bara alla ryttare kvar och en kille från marken (Oscar) som jobboade över. Svin dom där mark-arbetarna kan vara ibland. Man tycker ju att alla ska hjälpa till.
 
Under denna tid har vi lyckats att bli av med Boo från vår jobb också. Han hade dragit något skämt för långt och Ronny hade gått och klagat till Ed, som i sin tur pratade med Boo. Tråkigt nog hade Boo visat riktigt dålig attityd om jag förstod det rätt och fick lämna teamet. Trist. Vi blev också av med Curly för två dagar sen, åter igen efter ett hetsigt snack med Ed om delade åsikter kring att jobba över. Vår chef behöver gå i kurs att prata med folk. Seriöst. Sue har också åkt, men hon slutade för hon skulle hem, och på måndag är det Toms sista dag.
 
Vi har fått en ny kille som heter Eguenio eller något sånt. Han är inte den smartaste med och står lite för ofta och snackar men det tar sig väl. Han blir väl en bra markarbetare snart. Eller något.
 
Jag har faktiskt inte varit på några fler tävlingar förutom i söndags. I söndags var det riktigt kaotiskt, lite mer än vanligt då folk hade skrivit upp sig på hästar och sedan dragit sig ur typ 30 minuter innan lastbilen skulle åka. Jag brukar inte skrika på folk men Will fick sig en liten omgång. Det hela slutade med att Oscar fick åka med två hästar med första lastbilen, Kakan och Gina tog varsin lite senare och sist kom jag med Victor och Misse.  Jag träckte de båda och Kakan tog i mot Misse så jag skulle hinna fixa i ordning Victor. Vilken dag. Varm som fan var den och det var lite olidligt. Blåste dock vilket var jävligt najs. Hade dessutom turen att sitta fram både dit och hem, vilket var mycket uppskattat! Därför är Rob lätt den bästa drivern (chauffören), Misse kom hur som 6:a och hon sprang i ett grupp 3 vilket kanske var lite väl. Tidigare kom hon tvåa i en handikap så det var bra jobbat tycker jag. Victor kom fyra, och nu har han åkt på semester. Den som hade mest otur var nog Oscar. Hans lastbil bröt ner mitt på motorvägen och han kom hem sisådär 3 timmar senare än planerat och helt slutkörd av att stått på en motorväg i gassande jävla sol och hästar som blivit knäppa. Ingen vatten hade de heller. Herregud. Jag och Kakan var så glada att det inte hände oss. Fyfan vad jobbigt det hade varit annars.
 
Lördagen jobbade vi och jag skulle egentligen åkt på löp med så blev det inte Ed var lite dum i huvudet som vanligt och jag skulle egentligen åkt för en annan tränare, om inte Misse skulle starta. Hur som slutade med att jag åkte med ingen häst och det sög just då men det var rätt najs att inte åka på löp. Jag har blivit lite avtrubbad nu för att det har varit sånt jävla käbbel om bort suddade namn och dylikt och åka och inte åka och folk som inte ställt upp och ja gud vet vad. Hur som så drog vi på bio med Oscar och kollade på The silver lining paybook/notbook eller något sånt, med Bradley Cooper och Jennifer Lawrence. Helt okej film! Jag var helt sjukt imponerd av Jennifer Lawrence skådespeleri, riktigt duktig och bra gjort. Hon spelade sin roll riktigt väl, och Bradley var inte dålig heller. Kul att se filmer med bra skådespelare! Innan bion käkade vi också pizza på Bondi pizza där jag och kakan var på alla hjärtans dag. Vi tog en "bräda" med tre pizzor och det var riktigt gott. Bra spenderat lördag!
 
I tisdags var vi på bio med Amelie och hennes vän. Vi kollade på en engelsk film tror jag som hette I give it a year som handlar om någon som gift sig och ingen tror på dem. Den var kul och jag och Amelie skrattde nog mest i hela biografen. Vi såg det här i "The spot" som ligger 15 minuters gångväg från vart vi bor och på tisdagar är det tydligen extra billigt, så vi betalar hela 10 dollar mindre, rätt sick va? Innan bion så var jag och kakan tvunga att pröva på ett annat pizza ställe som vi sätt tidigare, och där fick vi riktiga fetto-pizzor som man får hemma i sverige typ. Gott var det och vi fick reda på att de också har hem-leverans inom området, haha, tur att vi bor två kvarter bort (lathets-varning). 
Vi hade även en riktigt trevlig eftermiddag på jobbet då alla stannade kvar och drack lite öl. Ed var på läskigt bra humör och hade köpt Corona som vi alla satt tillsammans och drack utan för sadelkammaren. Ibland gör han lite bra saker den där chefen.
 
Igår så hade vi vårt första lediga dag tillsammans på länge. Eller dag och dag, etftermiddag! Vi hade dragit ner till Coogee lite spontant på kvällen på onsdagen och hängt med Oscar, Amelie, Leo och Daniel för att hänga bara och då bestämde vi oss för att dra till Bondi på torsdagen. Sagt och gjort, efter stallet stack vi hem, duschade, bytte om och hoppade på bussen till Bondi beach. Vi låg och chillade i solen i 2-3 timmar, lyckades bränna oss båda två. Jag på ryggen och kakan på låret och sen käkade vi calamares på en färsk fisk-hak som ligger nära stranden innan vi drog upp till Bondi junction för shopping. Vi knatade runt i affärer och hittade inte mycket och sen så var det dags att klippa sig! Jag bangade ur lite sådär i sista sekund men kakan toppade och färgade håret blondare och ser riktigt somrig ut! Oscar kom och mötte upp mig medan vi väntade på kakan och undertiden så picerade jag mig! I ögonbrynet minsann! Det är typ inte värsta grejen för den sitter så bra och det ser ut som om den alltid suttid där. Så bra passade jag i den liksom. Haha. Middag på GYG och sen var det meningen att vi skulle åka hem, men jag och kakan sprang bara in på toa för att sedan på vägen ut spot:a några klänningar på rea. Vi stannade till och kikade in utrifrån och tänkte precis gå, men då hör vi att Rythm of the night spelas och börjar digga till den och tog det som ett sign from above och gick in. Japp, jag som inte hade handlat något på hela dagen (förutom en t-shirt och en riktigt bra och tunn-jacka på rebelsportl - också på rea) kom ut med 3 klänningar och 2 ridtröjor för 105 $.. haha muppigt. Sen tog vi bussen hem och ramlade lite fint i säng.
 
Nu är det återigen fredag och Johan ska komma ner till Sydney från Sunshine Coast! Lite otippat att träffa honom här egentligen när vi sågs typ för 2 år sen senast. Snacka om att tiden flyger iväg. Planen ser så ut att det är middag på Hard Rock Café ikväll och sen imorgon eller på söndag är det underworld eller waterworld eller vad de nu snackade om! Spännande! Ledig helg också, och Travis och Josh var tydligen lediga och ville köra en blöt kväll nu innan Travis flyttar till Warwick farm och börjar jobba för Darley! Mycket som händer på vår lediga helg! Det påminner om våran förra lediga helg som jag och kakan körde all in på. Vi förade som galningar här hemma och drack nästan upp en hel sjuttis absolut raspberry och skulle på Amelies strippklubbs födelsedagsfirande, vi fick dock ingen kontakt med henne och bestämde oss för att dra till Pacha/Ivy. Innan det så vrickade jag foten riktigt illa för tredje gången och genom min dunderfylla så kände jag sådan smärta och brast nästan ut i panik gråt på trottaren pga av smärtan. Jävlar vad ont jag hade. Betalade ett sjukt jävla överpris på 40 dollar till entré och festade hela natten. Sov tre timmar som vanligt och sedan var det frukost på jacks! Dock mådde jag riktigt dåligt i flera dagar efter det. Jag fick nog i mig alldeles för mycket så vi misstänker att jag hade en liten mini alkohol-förgiftning. Spenderade hela min bakis-söndag hemma hos Oscar med illamående och kallsvettningar och fick knappt i mig mat. Kakan kom sedan över och vi kollade på en skräckfilm och en annan komedi med Adam Sandler. Sen tog vi en taxi hem och det dröjde ända till onsdag innan jag kunde äta ordentlig mat igen. 
 
Torsdagen (förra) så var vi också på Regent. Det var en "hejdå" gathering för Sue som skulle tillbaka till England och där drack ja knappt något eftersom jag precis återhämtat mig från helgens galenskaper. Verkligen varenda kotte från banan var där och jag och kakan som egentligen inte vill gå bestämde oss för att dra rätt tidigt. Behöver jag säga att vissa personer inte dök upp i stallet dagen efter?
 
Förra onsdagen var jag förresten på bio också. Jag och Oscar kollade på Hansel och Gretel och Kakan var i Newcastle på löp och träckte Emeritus som vann. När vi kom hem så åkte ja och Oscar till Mama theresa och köpte mat till min fru som hade önskat pasta därifrån till middag och vi käkade lite nuggets eftersom vi hade käkat asmycket innan bion inne i city!
 
Nu tror jag inte att jag har mer att berätta faktiskt. Eller jo jag skulle kunna gå on and on om Rosen men det orkar jag inte skriva om jag har dessutom hela 2 avsnitt av både Supernatural och The Vampire Diares + min bok att läsa, innan vi ska åka in till stan. Hmm vilket ska jag prioritera? Det påminde mig om att jag har choklad i kylskåpet! Tjing!
Till top