Rivera

Solvalla Elitloppet

Allmänt Permalink2
Hej alla trogna läsare!

Har haft en riktigt påfrestande helg, och känner att jag skulle vilja dela med mig om vilket skit jobb jag fick på Solvalla.

Som de flesta hästmänniskor vet, så var det elitloppen under helgen. Jag skulle jobba på solvalla som servitör först, men jag bytte för jag vet att jag inte kan jobba som servitör. Jag kan inte bära tallrika och jag kände att det inte funkar. Så det sa jag och då fick jag bli nisse istället. Jag accepterar uppgiften utan att tänka vidare på vad det innebär och sen kom dagen D.

Vi klev upp halv sex för att vara där till kvart i åtta, och jag gick iväg till mitt jobbställe (vi jobbade på olika enheter) som jag är 1½ timme för tidig till. Väl där gör jag mig i ordning och hjälper en servitör med att börja duka 80 bord. Det var jävligt mycket att göra. Varje bord skulle ha två gafflar, två knivar, en kaffekopp, ett vattenglas, ett vinglas, en servett och en meny. Det blev ju jävligt mycket att duka ut. Och då kom första problemet. Servetterna tog slut. Så då blev det lite fullpanik på att vika nya och så.

Vi hade lite små problem med disk och dylikt och hela första dagen var ett enda kaos. Jag orkar inte förklara hela dagen i detalj men förutom att servetterna tog slut, var handledaren en riktig jävla bitch som led utav något.

Så, de problem vi hade och stötte var:

* Jenny (Handledaren) har aldrig jobbat på solvalla tidigare, och hon hade inte direkt organiserat mycket på sin enhet.

* Flera servitörer hade aldrig jobbat inom servis förut, och det förutsattes att de skulle veta vad de skulle göra och personligen tycker jag det är jävligt korkat att ha okunnig personal på en vip läktare där folk betlar minst 5000:- för ett bord med färdigbeställd meny.

* Menyn innehöll olika drinkar, snaps och kaffeavek bland annat. Som vi inte hade glas till. Så det slutade med att jag och en annan fick springa och hämta glas (minst två backar med shotglas, kaffeavek glas, drinkglas) i andra byggnaden. Det i sin tur resulterade i att vi fick griniga servitörer för de tyckte vi skulle plocka disk från deras bord.

* På tal om plocka disk. Så tilldelades vi tre nissar att varsin sektion med runt 25 bord i varje att plocka disk ifrån. Tydligen insåg dom inte att det är omöjligt, när vi förväntas att ta beställningar och hjälpa servitörerna med bära ut grejjer också. Jävligt puckat.

* Sedan hade vi ingen konkret diskplats, och det blev jävligt luddingt i och med att vi inte hade backar till alla disk. Jenny ringer i fullpanik för att få två diskare till vår station.

* På infomötet fick vi information om att vi skulle få frukt och lite sådant. Jag frågade Jenny vart frukten fanns vid halv tio och fick svaret, jag ska kolla det. Vid halv elva hade hon inte sagt något, så jag frågade igen, och fick ett vresigt svart tillbaka om att frukten inte kommer. När lunchen väl kom,( ja, vi fick inte gå och äta i 'personalmatsalen') var klockan halv två.

* Kockarna, gjorde förätter efter hur vi beställde. Sedan när några servitörer kom och beställde varmrätter, så slutade dom göra förättre och blev skit stressade för att kunna göra varmrätterna. DÅ hade inte ens hälften av alla minst 250 gäster fått förrätt, men det sket dom i och skrek - MEN VI KAN INTE GÖRA NPGIT NU , NU FÅR NI VÄNTA. Bra planering eller? Trevliga gäster vi hade sen.

* Andra dagen fick jag skäll för att jag tog mat först av alla igen, men jag hade lagt upp en planering och kollat med alla om det var okej, men det sket Jenny i.
* Jennifer, som "gav" oss alla dom här jobben, kom förbi och tog med mig och Charlie för att sätta oss på att jobba i valla korg. När vi väl är där, får vi se att deras nissar, står och smsar i ett hörn och bär max två tallrikar åt gången. Och så lekte dom följa john. Jävligt roligt att vi togs dit för att göra deras jobb, inte för att hjälpa till.

* Jag fick problem med mina knän av allt springande i trappor. Och jag fick också problem med armarna och jag har jävligt ont i dag, men inte en handledare frågade varför jag haltade? Jag vill inte jobba inom servisen eller ute på fältet av en anledning.. visst, det visste inte dom, men jag fick inte heller rast när jag behövde. Jag tror jag satt ner 3 minuter på en rast klockan 17 första dagen, och 5 min för att slänga i mig mat. Vi har rätt till 1 timmes rast.

* Överlag, nästan alla vi jobbade, jävligt otrevliga och dryga. Hade knappt koll och visste inte vad sammarbete betyder.

Joakim däremot, fick det bästa jobbet. Han fick stå i ett åbrotält precis vid banan, och var kassa ansvarig och sålde korv och hamburgare. Visst han stod upp i tio timmar, men han hade mest fulla glada människor och fick stå ute i solen. Jag tror hans strösta problem var att han inte fick igen kassan för att det var för mycket pengar, och att han idag är röd för att han brände sig i solen.

Nog för att hotell och restaurang branchen är jävligt dålig och hård, men inte fan på de värsta ställena jag har jobbat har det varit såhär dålig kvalité på arbete. Jag var riktigt jävla missnöjd och riktigt jävla sur när jag gick hem. Och som ännu mera salt i såre, så skulle vi nissar inte få lika mycket som servitörerna i driks, "för så är det". Men jag tyckte Jenny kunde fan ha lite jävla översyn med just det i och med att vi jobbade dubbelt så hårt än någon annan servitör.

Så nästa år om dom söker folk, tänker jag begära att stå i kassa, eller inget alls. För 1500 var det här nästan inte ens värt att gå dit för. Joakim tjänade nästan 2000 iallafall.

Tack och hej!
Till top